Doneer nu

Under Your Skin en Stichting Local Care geven familie Poradyuk een dagje Amsterdam

8 augustus 2022

Door de oorlog heeft de Oekraïense familie Poradyuk enige tijd in Nederland doorgebracht. Beide kinderen, waarvan een dochtertje van bijna zeven jaar en een zoontje van bijna vijf maanden, hebben de zeldzame huidziekte Harlekijn Ichthyosis.

Stichting Local Care uit Bodegraven ondersteunt de familie financieel sinds de geboorte van het dochtertje. Met de noodzakelijke medicatie is een bedrag gemoeid van ongeveer de helft van de totale inkomsten van het gezin. Het zoontje werd geboren vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, waardoor er geen adequate zorg kon worden verleend. Daarom is de familie naar Nederland gekomen en zijn beide kinderen in Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam uitvoerig onderzocht door diverse specialisten.

Professor dermatologie Susanne Pasmans heeft de onderzoeken gecoördineerd, waardoor meerdere afspraken per dag mogelijk waren. Door de sponsoring van Stichting Under Your Skin Foundation konden de zorgen even opzij worden gezet tijdens een uitje naar Amsterdam.

Tijdens een bezoek aan Oekraïne in september 2015 door Stichting Local Care, begon het contact Sofia en haar ouders. Sofia was tijdens de ontmoeting pas twee dagen oud en geboren met ‘Harlekijn Ichthyosis’. Dit is een ernstige en zeldzame huidaandoening. De ouders van Sofia waren niet in staat om de kosten van de verzorging van deze huidaandoening van Sofia te kunnen betalen.

Stichting Local Care heeft toen een toezegging gedaan voor de kosten van de eerste weken van Sofia’s leven. Daarnaast hebben ze de ‘Club van 100’ opgericht. Dit is een ‘club’ waarbij 100 donateurs met een bijdrage van 2 euro per maand ervoor zorgen dat de kosten van de medicatie zijn gedekt. Ze doen geweldig werk.

Nu dat de familie Poradyuk in Nederland is door de oorlog in Oekraïne, wilde Under Your Skin ook een steentje bijdragen. Zo heeft onze stichting ervoor gezorgd dat deze familie even een zorgeloze dag kon beleven. Een dag vol plezier.

Wilt u meer weten of u ook meehelpen, bekijk dan de website.

Alle actualiteiten
Jij maakt het verschil.