Doneer nu

Dit is Under Your Skin

Ieder jaar worden alleen al bij de huisarts meer dan 2 miljoen diagnoses gesteld voor huidaandoeningen en allergie├źn bij kinderen. Under Your Skin vindt dat de zorg voor deze kinderen beter en effici├źnter kan.

Missie en visie

Veel kinderen worden te laat doorverwezen naar de zorg die nodig is. Dit leidt tot onnodig lijden en complicaties. Daarnaast krijgen veel kinderen te maken met sociale en emotionele problemen. Dit kan en moet anders! Under Your Skin is opgericht om hierin verbetering te realiseren.

Kennis ontoereikend

Zo is de kennis over de betreffende aandoening bij ouders en/of verzorgers vaak niet aanwezig, slecht toegankelijk of is de betrouwbaarheid onduidelijk. Voor professionals is er tijdens de opleiding geen of te weinig scholing over huidafwijkingen bij kinderen en het atopiesyndroom (eczeem, astma, hooikoorts en voedselallergie). Ook zijn er beperkte (na)scholingsmogelijkheden en weinig richtlijnen.

Sociale en emotionele problemen

Veel kinderen worden door het gebrek aan kennis te laat doorverwezen naar de zorg die nodig is. Dit leidt tot onnodig lijden en complicaties. Daarnaast krijgen veel kinderen, juist in de fase van hun leven dat zij zoeken naar zekerheden, te maken met sociale en emotionele problemen als gevolg van de uiterlijke verschijningen en hoe dit hun zelfbeeld en/of het gedrag van hun omgeving beïnvloedt.

Doelstelling Under Your Skin

Dit kan en moet anders! Under Your Skin Foundation is op 2 april 2013 opgericht om verbetering op bovenstaande punten te realiseren. Dit doen we door laagdrempelige ontsluiting van gespecialiseerde zorg en door voorlichting aan kinderen, ouders, huisartsen en andere betrokkenen te geven. Tevens door onderzoek naar nieuwe en betere behandelmogelijkheden en door deze nieuwe mogelijkheden landelijk geïmplementeerd te krijgen.

Bestuursleden

Monique Goebbels - Voorzitter

Monique Goebbels werd in 2013 door professor Suzanne Pasmans gevraagd of zij wilde helpen bij het oprichten van de goeden doelen; Stichting Under Your Skin Foundation. Monique zei hierop volmondig ‘ja’ en werd in anno 2016 voorzitter van het bestuur. Ze kent Suzanne al sinds 2003 en heeft daardoor al flink wat jaren de passie die Suzanne heeft voor kinderen met huidproblematieken van dichtbij mogen meemaken. Monique wist daarom dat deze stichting immens belangrijk zou zijn voor kinderen met huidaandoeningen en sloot zich graag aan. Monique zelf is jurist, heeft bijna 30 jaar ervaring in de bancaire sector en is als vrijwilliger betrokken bij een aantal maatschappelijke organisaties. Inmiddels is ze entrepreneur waarbij ze als Family Steward diverse families terzijde staat bij het inzichtelijk maken van vermogensvraagstukken. Haar passie voor luisteren, geven en verbinden gecombineerd met haar grote mensenhart maken haar de gepassioneerde voorzitter van Under Your Skin die ze vandaag de dag is.

Jean-Philippe Fiévez - Penningmeester

Jean-Philippe Fiévez werkt sinds 1986 in de financiële sector en verbindt graag mensen. Hij heeft daarnaast altijd al vrijwilligerswerk in diverse besturen van verenigingen gedaan. Zo is hij ook sinds kort Penningmeester van de Stichting Huidhuis.  Momenteel werkt hij als consultant om procesketens, datamanagement en systemen te verbeteren of nieuw op te zetten ten behoeve van de rapportages van zeer grote financiële instellingen. Hoe werd hij penningmeester bij Under Your Skin? Zijn partner heeft een zeldzame huidziekte en hij voelt daardoor mee met huidpatiënten. Tijdens de oratie van professor Suzanne Pasmans vertelden diverse ouders over de positieve ontwikkelingen in kinderdermatologie. Hier maakte hij kennis met Stichting Under Your Skin Foundation en is hij donateur geworden. Toen er meer tijd vrij kwam in zijn agenda, werd hij de penningmeester. Hij vind het uiterst belangrijk dat kind-patiënten als elk ander kind gewoon kunnen leven, goede medische zorg ontvangen en dat de daarvoor benodigde onderzoeken uitgevoerd worden. Hij zet zich dan ook vol passie in voor het meer en eenvoudiger toegankelijk maken van informatie ten behoeve van kinderen met een huidziekte.

Edwin Rutten - Ambassadeur

Edwin Rutten is zanger, acteur, presentator en verhalen schrijver. Hij heeft zich in zijn werk altijd sterk betrokken gevoeld bij jong en jeugd. Hij schreef en presenteerde voor de onderwijs televisie “Gerommel in je hoofd” over epilepsie, “De eerste dag in het ziekenhuis”, en “De baas over je billen” over incest. Edwin maakte vanaf het eerste uur deel uit van de vaste cast van het televisieprogramma “Het Klokhuis”. Als “Ome Willem” was hij 15 jaar op de televisie. Schrijft verhalen bij klassieke muziek voor “Kinderen en andere volwassenen”. Docent jazz aan de conservatoria in Amsterdam, Utrecht en Groningen. Hij studeerde psychologie aan de universiteit van Amsterdam. “Deze mooie stichting kwam op mijn pad en ik zal graag waar mogelijk een bijdrage leveren”. Meer informatie over Edwin vind je op www.edwinrutten.nl.

Prof. Suzanne Pasmans - Adviseur

Professor Suzanne Pasmans is adviseur van Stichting Under Your Skin Foundation en (kinder)dermatoloog immunoloog in het Erasmus Medisch Centrum. Ze is al vanaf het begin van de stichting met ons verbonden. Suzanne is begonnen als student in Leiden, is vervolgens gepromoveerd tot immunoloog in Amsterdam en is daarna gaan werken als research fellow in het Instituut Curie/Inserm in Parijs. Daarna is ze opgeleid als dermatoloog in het UMC Utrecht en is de trekker van kinderdermatologie/-allergologie geworden tot 2013. Vanaf toen is ze werkzaam als bijzonder hoogleraar kinderdermatologie in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis/Kinderhaven. Suzanne vindt het ontzettend belangrijk dat de zorg voor kinderen met huidafwijkingen wordt verbeterd door gespecialiseerde kennis op een toegankelijke manier aan te bieden. Hier zet zij zich dan ook dagelijks voor in. Ze zet zich in voor UYS door te adviseren over belangrijke projecten en investeringen én ze is onze huis atleet die een aantal keer per jaar geld op haalt door het rennen van marathons en het doen van triatlons. Suzanne is het fundament van onze stichting.
Jij maakt het verschil.