Doneer nu

Suzanne Pasmans rent Jungfrau Marathon voor Vellenboek

7 september 2019

Op 7 september 2019 rende onze professor en kinderdermatoloog Suzanne Pasmans de Jungfrau Marathon in de Zwitserse Alpen. Dit heeft ze gedaan om geld op te halen voor kinderhuidpatiënten in Nederland.

Junfrau Marathon Suzanne Pasmans voor Under Your Skin Foundation

Dit was niet zomaar een marathon, maar een zware bergmarathon van ruim 42 kilometer lang met 1.829 hoogtemeters en 305 meters bergafwaarts. Haar doorzettingsvermogen en de gullen giften van onze 274 donateurs hebben ervoor gezorgd dat er € 7.310 is opgehaald. Veel dank aan al deze donateurs en natuurlijk aan professor Suzanne Pasmans!

Junfrau Marathon Suzanne Pasmans voor Under Your Skin Foundation

Met het opgehaalde geld wordt een fantastisch Vellenboek ontwikkeld. Een boek waarin het kind en de ouders kunnen bijhouden hoe het met het vel (de huid) van het kind gaat. Ze kunnen dit doen door middel van zelfgemaakte tekeningen met begeleidende teksten over wat opvalt bij het zalven, het eten of tijdens het slapen. Ze kunnen er informatie over de behandeling in kwijt en noteren wat ze aan de arts willen vragen. Uiteraard kunnen de antwoorden en adviezen van de dermatoloog, de diëtist en de algemeen arts hier ook weer in opgeschreven worden. Plek voor foto's te plakken is er natuurlijk ook. Alles om een persoonlijk boek te maken over en voor het kind met een huidziekte.

 Junfrau Marathon Suzanne Pasmans voor Under Your Skin Foundation krantenartikel
Alle actualiteiten
Jij maakt het verschil.