Doneer nu

Overhandiging Joris en de Tijger aan HUID Bonnefantenmuseum

19 oktober 2021

Op 19 oktober heeft onze voorzitter Monique Goebbels samen met schrijfster en wetenschapper Jolien van der Geugten een exemplaar van het leerzame kinderboek Joris en de Tijger overhandigd aan Stefanie Metsemakers, hoofd van educatie, publieksbegeleiding en inclusie van het Bonnefantenmuseum Maastricht.

Het Bonnefanten museum presenteert momenteel namelijk de educatieve tentoonstelling HUID. Deze interactieve tentoonstelling is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar om zodoende de huid te onderzoeken en ervaren. Ook laat het bezoekers meer na te denken over de huid doordat de tentoonstelling de kinderen laat voelen, tasten en ruiken. Op een filosofische manier daagt HUID bezoekers uit om op deze ontdekkingstocht te gaan.

Under Your Skin las een artikel over deze mooie presentatie in het magazine Heel de Huid en wilde het museum bedanken voor deze leerzame tentoonstelling met een exemplaar van Joris en de Tijger. Natuurlijk was Jolien, de schrijfster van dit mooie boek, er ook bij met haar kinderen. Het boek Joris en de Tijger vertelt op een laagdrempelige manier het verhaal van een jongetje met de huidaandoening Ichtyosis. Zo helpt het boek kinderen te begrijpen dat soms een huid er anders uit kan zien.

Heb jij de tentoonstelling al bezocht? Dit kan tot 21 januari en toegang is gratis voor mensen tot en met 18 jaar.

Alle actualiteiten
Jij maakt het verschil.