Doneer nu

Iron Man 70.3 voor Huidhuis door Suzanne Pasmans

9 augustus 2022

Professor en kinderdermatoloog Suzanne Pasmans heeft op 6 augustus 2022 de have Iron Man 70.3 triathlon voltooid voor optimaliseren en internationaliseren van Huidhuis. Deze ontzettend mooie en zware halve triathlon heeft ze binnen 6 uur, 58 minuten en 28 seconden voldaan. Wat een prestatie!

"Dank voor al jullie support in velerlei opzichten! Het begint allemaal te landen. Het is gelukt te finishen op triathlon70.3 Iron Man Maastricht en ik ben heel blij met mijn tijd. Iedereen dank voor alle donaties tot nu toe. Ik ga herstellen en dan op naar de NYC marathon!” – Professor en kinderdermatoloog Suzanne Pasmans

Suzanne zet zich in voor Huidhuis, omdat zij gelooft dat kennis regie voeren is. Een kind met een ernstige huidaandoening wil samen met zijn of haar ouders graag weten wat er aan de hand is en dit ook aan anderen uit kunnen leggen. Ook heeft dit kind en het gezin behoefte aan een plek waar deze informatie staat, om na te kunnen lezen wat de dokter heeft uitgelegd. Want de informatie in de spreekkamer kan overweldigend zijn.

Een ernstige huidaandoening is een huidaandoening die impact heeft op de kwaliteit van leven van een kind. Wat wij heel normaal vinden, slapen, kan voor een kind wat altijd pijn of jeuk heeft heel veel moeilijker zijn. Maar denk ook eens aan starende blikken of vragen op school.

De dagelijkse omgang met een huidaandoening, daar komt al heel wat bij kijken. Wat is er fijner dan weten wat je hebt en weten wat je moet doen? Dan kun je met kennis van zaken regie hebben over je gezondheid.

Ernstige en zeldzame huidaandoeningen zijn ondergebracht in het European Reference Network SKIN. In Nederland zijn al veel aandoeningen terug te vinden op Huidhuis. Met deze site willen Suzanne en het Huidhuis team de informatie voor kinderen met ernstige en zeldzame huidafwijkingen verder verbeteren en ook de huidige informatie en richtlijnen voor kinderen en ouders wereldwijd beschikbaar maken. Daar hebben ze 20.000 euro voor nodig.

Doneren kan via deze link.

De triathlon was Suzanne’s eerste stap in geld inzamelen voor dit goede doel.

Nu gaat Suzanne zich samen met haar coach klaarmaken voor de New York City Marathon op 6 november. Doneren aan dit fantastische doel kan dus nog tot dan. Alle donaties worden ontzettend gewaardeerd. Een grote dank dan ook aan iedereen die al heeft gedoneerd of dit nog van plan is om te doen! Samen maken we informatie rondom ernstige en zeldzame huidaandoeningen in Nederland toegankelijk.

Alle actualiteiten
Jij maakt het verschil.